Hejsan!
Kikar in lite snabbt för att tipsa om ett superduper recept på saffrans skorpor...
Det är ifrån leila Lindholm och Emma på jobbet tipsa mig om att byta ut nötterna mot choklad och det blev verkligen super gott!
Ingredienser
100 g smör 1 g saffran 2 st ekologiska ägg 1.5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1.5 dl hel sötmandel (jag blanda i hackad mörk choklad!)råsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Hur går det annars i jul stressen? har alla klappar inhandlats?
Jag har någon klapp kvar och så väntar jag på paket med posten som jag hoppas ska hinna hit denna vecka!!! Ahhh ;p
Ha en fortsatt fin vecka!
K R A M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar